איך לבחור ברדס למטבח

חשוב לדעת, המאמר לקריאה בלבד! המאמר יכול להכיל טעויות, הנהלת אתר אינה אחראית לתוכן המאמר.
בברדסי מטבח ייחוס מאמר זה; כיצד לבנות את מכסה המנוע למטבח; שני מצבי הפעלה - סחרור וזרימה; סוגים של ציוד לבית ותמציות; מחיר מגזרים ויצרנים של ברדסי מטבח; ראוי להדליק הכיריים.
ההיסטוריה של ברדסי מטבח תפקוד ותצורה של מכסה סיר כיצד לבחור את מכסה המנוע המטבח
איך לבחור ברדס למטבח יש לו כל בית או דירת חלל מאוד מיוחד - מטבח נועד לבישול, ולעתים קרובות לקבלתה. אוכל בישול מלווה באידוי משמעותי של לחות, עשן וריחות מתפשט דרך כל החדרים דרך הפתחים של דלתות הפנים ואת הפער בין הדלתות והמשקופים. למען האמת, ניחוחות מטבח ואווירה הוא לא תורמים לכמה משקי בית במצב רוח טוב - בעונה החמה, כמובן, אתה יכול לפתוח את החלונות ולאוורר את הבית, אבל מה עם החורף? לפתור את הבעיה של שמירה על האקלים בבית ברמה הנאותה הוא פשוט - קולט אדים.

ההיסטוריה של ברדסי מטבח

הבעיה עם המוצרים של תא בעירה, אדים וריחות של בישול ביתי בליווי אלפי אבותינו שנים. טבח במקצוע במשך מאות שנים היה מזיק לבריאות, כפי שהאווירה רוויה כל הזמן עם חומרים מסרטנים מטבחים ופחמן דו חמצני, פסי פיח והגריז היו על הקירות, התקרה והרהיטים, נותנים את החדר המאיים - לא לשווא במטבח מכשפות סיפורים הנערצים במיוחד בדרגות שונות של ממאירות. במאמץ להתמודד עם הבעיה של המטבח עושה כמה בעלי בתים הכיפה תקרה והגג, בחלק העליון של הגג, חורים הם - אתה תקבל סוג של גודל פתח אוורור טבעי של התקרה. אחרים נשאו חדר מטבח מעבר למבנה הכללי של בית מגורים או עושה את זה בכניסה נפרדת מהרחוב, להסיר אותו עד כמה שניתן מהחלונות של חדרי מגורים, ואת הקיר בין המטבח לשאר החדר משמש כמחסום נגד החדירה של ניחוחות ומוצרים של תא בעירה. איך לבחור ברדס למטבח הוד הוסדר מראית עין הראשונה של טירות מימי הביניים מלוכה - חורי המערכת בקירות של מטבחי הארמון, הממוקמים ברמות שונות, טיוטות שנוצרו ומסירה ביעילות את המוצרים של תאי בעירה. היה לה רק חסרון אחד - בחורף במטבחים כאלה היו קרים מאוד, למרות החום של נמס כל הזמן מוקדים. הציור במלוא מובן המילה הופיע לראשונה במאה האחרונה, בעיקר בקייטרינג מטבחים. עם עלייה הדרגתית בביקוש לברדסים למגזר המגורים, חברות מערביות, יצרנים פיתחו מודל לשימוש "הביתי". בברית המועצות, התקינו את הגודל המרשים וברדסים חסרי ייחוד רק על foodservice, בבתים פרטיים רבת קומות שלא היו - היו מערכות צינור רק טבעיות אוורור מתבצעת דרך חור בגריל לבחור את קיר המטבח, ליד צלחת ההתקנה. איך לבחור ברדס למטבח

תפקוד ותצורה של מכסה סיר

מכשיר זה מיועד לאוורור מכאני וניקוי אוויר במטבח, ומבטל ממנה הנפח של מוצרי בעירה ועשן, כמו גם כל אדים וריחות המלווה את תהליך הבישול. עיצוב מכסה המנוע המטבח כולל אוורור, גריז וריחות, לוח בקרה אלקטרוני או מכאני מלכודות מסנן יחידות דיור חיצוני. על העיקרון של טיהור אוויר נחלקים לסחרור וזרימה: אוויר ברדסי הסוג הראשון עובר דרך המסננים, מלכודות ולאחר ששב בחזרה לחדר המטבח; עיקרון פעולה של הסוג השני הוא קל יותר - אוויר מזוהם הוא ניקה במסנן שמן, גריז והוציא דרך צינור האוורור, אשר מחובר למכסה המנוע לזרום. איך לבחור ברדס למטבח סוגי הוד ברדסים מחזוריות מצוידים בשני מסננים משני סוגים - הראשון נועד למנוע ריחות, השני משמש ללכידת חלקיקים של שמן, גריז ולכלוך. מסנני שמן, גריז יכולים להיות חד פעמי וניתנים לשימוש חוזר, הראשון שבם עשוי מפלסטיק הקבוע לקלטת או חבטות צמר והוחלף חדשים בתהליך של הפעלת המכשיר, וזו עשויות מפלדה או אלומיניום, הם חייבים להיות מנוקים מעת לעת של לכלוך שהצטבר. מסנני פחמן כמו זיהום צריכים להיות שונה כדי החדש, הם חד פעמים. אגב, רוב המודלים של זרימת ברדסים לאפשר השימוש בם במצב סחרור, אבל במקרה הזה, אתה צריך לצייד אותם במסנן פחם. האם שמת לב כי בזרימת התכנון של ברדסי מטבח כולל מסנן שמן, גריז ותוהה - למה אתה צריך את זה, כי האוויר עדיין יהיה הוסר מעבר למטבח? אכן, ללא המסנן יכול לעשות, אבל במקרה הזה את חלקיקי שומן ושמן יופקדו על להבי מאוורר על הקירות הפנימיים של מכסה המנוע הכיפה וערוץ צינור, ולהסיר פיקדונות אלה יהיו קשים מאוד. בהתקנה והביצוע להבחין מושעה כיפה, שנבנה, ומצויד אי זזים ברדס פנל. רסים מושעה נפוצים בשל עלות נמוכה וקלה להתקנה, הם פועלים רק במצב סחרור, שפינו את זרמי האוויר עולים מעל התנור מזיהום באמצעות מסננים להחלפה. יש כיפת מודלים (אח) בצורה של מטרייה ומחוברים לזרימת צינור האוורור, יכול לפעול בזרימה ובמצב סחרור. ברדסי מטבח מצוידים משמשים אם לא צלחת מותקנת באופן עצמאי, והוא בנוי לריהוט למטבח, כלומר מוכנס לתוך ארון המטבח שלהם עם לוח בקרת פלט תלוי על הצד הקדמי שלה. האי נקרא ברדסי מודל מיועדים לצלחות מותקנות במרכז המטבח - הם עובדים בעיקר במצב של אוורור פועל. מגירה יכולה להפחית באופן משמעותי את הגודל של ציור, תוך שמירה על כיסוי של צלחת המשטח שלם - צלחת עם מסנן משולב משתרעת על פני התנור לפני שאתם מתחילים לבשל וחזרה בחזרה לדיור בסוף של מכסה המנוע הבישול. איך לבחור ברדס למטבח מכסה סיר מצויד באחד או שני מאווררים חשמליים, אשר תלוי בעצמה של ביצועיה. הפרודוקטיביות הממוצעת של מודלים מקומיים לברדסי מטבח המיוצגים בשוק המקומי, היא 180-700 מ '3 / h נפח עבר השאיבה של אוויר ליחידת זמן תלוי במהירות של האוהדים. בהתאם לדגם והיצרן של ברדסים ביתיים פנל יאפשר למשתמש לבחור את מצב הפעולה של העברת 2 תילים או 4 במהירות הקיימת. ברדסי טווח מטבח דגם מצוידים בלוחות מגע, פקדי מחוון וכפתור הממוקמים בחלק הקדמי של מכסה המנוע. לגעת שליטה מאפשרת לך לשלוט בישורת אחרונה על ידי הנגיעה אצבע למגזרים הייעודיים אחראים על תפקודים מסוימים, לאחר שנגע LED. מחוון בקרה (מחוון) על ידי הזזת המחוון המכני, הקובע את המיקום הנוכחי של מצב ההפעלה. עם שליטה בלחיצת כפתור פשוט - ללחוץ על כל כפתורים כדי להפעיל את אחד או מצב פעולה של מכסה סיר האחר. בנוסף לשליטה ידנית, בחלק מהדגמים מצוידים בטיימר לכבות את מיצוי הכוח במרווח מסוים, בורר מהירות אלקטרונית, באופן עצמאי להגדיל את המהירות עם ריכוז הולך וגדל של עשן, כמו גם חיישן קולי, הכולל את מכסה המנוע עם תכולת לחות מוגברת באווירה של המטבח. איך לבחור ברדס למטבח מרחף מעל למכסת מנוע כיפת התנור הקשו ברצינות אור התקרה, כך פני השטח של הצלחת מול הצד השני של מכשירים אלה מצוידים במנורות שלהם.

כיצד לבחור את מכסה המנוע המטבח

קחו למשל את הקריטריונים הבסיסיים לבחירה של ברדסי מטבח - ביצועים, גודל ומחיר. קיבולת הנדרשת, כלומר הנפח של האוויר עובר דרך מכסה המנוע במשך שעה, מחושב מגודלו של המטבח. תקנות תברואה דורשות שנפח האוויר במטבח הוחלף לחלוטין 10-12 פעמים בשעה. לכן, כדי לחשב ברדסי ביצועים אופטימליים צריכים לחשב את הנפח הפנימי של חלל המטבח, לחסר הסכום של ריהוט למטבח (אידיאלית לחישוב) והכפיל אותו ב 10-12. לדוגמא, אם אזור המטבח של 5.6 מ '2, וגובה הקירות - 2,7 מ', ולאחר מכן לבית מגורים כגון 155-180 m3 / h יכולת מיצוי מספיקה עם זאת, חישוב זה נכון רק בתנאי שהמרחק בין מכסה המנוע ואת מכסה המנוע פני השטח של הצלחת הוא בטווח של 650-850 מ"מ, כלומר אם המרחק הזה גדול יותר מסיבה כלשהי, אתה צריך קולט אדים חזקים יותר. מכסה המנוע ממדים לא חייב להיות פחות מ פני השטח של הלוח - עדיף להיות יותר שיהיה מובטח, כדי למנוע דליפה של אוויר מזוהם לחדרים אחרים. רוחב הכיריים סיר מודלים הסטנדרטי הוא 600 או 900 מ"מ, כך הברדסים ביתיים מטבח רוחב כזה יש ביקוש גדול. תן לנו לחזור לציור מטריית גובה ביחס לצלחת משטח כיריים - המרחק המינימאלי מהחלק התחתון של מכסה המנוע למבערים חייבים להיות לא פחות מ -650 מ"מ עבור חשמל ו750mm לתנורי גז. מרחקים קטנים יותר יגרמו להתחממות יתר ואפילו ברדסים יכולים לגרום שומן אש הצטברו על פני השטח הפנימיים. איך לבחור ברדס למטבח הוצג בברדסי השוק הרוסים למטבחים, לפי ערכם מחולק לכיתות כלכלה, בינוני ופרמיה. דגמים זולים יותר עשויים מפלסטיק והמתכת, המיוצרים על ידי «אוויר Jet», «פאבר», «פלדת כתר» ו «Elica» (איטליה), «Fagor» ו «Teka» (ספרד), «Hansa» (גרמניה), «Cata »ו« טכנו »(סין), כמו גם« יצרן Elikor »מקומי, יש פונקציות הדרושות מינימום - עיצוב פשוט, שליטת מחוון או לחצן, ביצועים הממוצע של 450 מ 3 / שעה, שתיים או שלוש במהירות, תאורה מחזיקה בשתי נורות. . עלות ברדסי מחזור פלח המחיר הזה 1500-3,000 רובל, ברדסי זרימה עולות יותר - כ 5500 רובל. איך לבחור ברדס למטבח מעמד ביניים הוד ביצועים גבוה יותר - כ -650 מ 3 / שעה, בעיצובם בשימוש נירוסטה, זכוכית מחוסמת ואלומיניום, נותנת את המודל מראה אטרקטיבי ואמינות גבוהה. הניהול מתבצע כפתורים, מחוונים, או חיישנים, לוח הבקרה מצויד בצג דיגיטלי כדי להאיר את הצלחת בברדסים נבנו ליבון או הלוגן. לעדשות בינוניות - 5,000 עד 13,000 רובל. - בשוק המקומי הם החברה «נרדי» ו «Elica» (איטליה), «קייזר» ו «Waler» (גרמניה), «זיגמונד & שטיין» (סין), בדגמי שורה הרוסי «Elikor» ברדסים זמינים גם בכיתה זו. איך לבחור ברדס למטבח יש פרמיה לעדשות את התפוקה הגבוהה ביותר (כ 1300 מ 3 / שעה), יש עיצוב מעודן, לעתים קרובות מקושטת במינים בעלי ערך של עץ. בנוסף לגעת בלוח בקרה של מסך ושלט רחוק, דגמים אלה מצוידים בטיימר אוטומטי כיבוי, מסנן זיהום אור, חיישני טמפרטורה, רמות עשן והלחות, המפעילים את העבודה של ציור על זיהוי בהתאמה, את זרימת האוויר חם מהתנור, עשן וקיטור. תאורת צלחות כיריים המיוצרים על ידי מנורות הלוגן. בברדסי השוק הרוסים הן חברת הפרמיה «Gorenje» (סלובניה), «Whirlpool» (איטליה), «נף» (גרמניה), «Electrolux» (שוודיה), «Blomberg» (טורקיה), המודלים העלות במגזר מחיר זה הוא מ14,000 ל 30,000 רובל. צריך גם להזכיר את הדקויות עם התאורה של צלחת הכיריים. ליבון מוכר לתת אור צהוב (חם), אבל כמה לעוות גווני אדום, צהובים והכחולים צבעים, אורות ניאון באופן משמעותי משנים את צבעיו בהכנת ארוחות, כך שעדיף לא להשתמש בם. המקור הטוב ביותר לתאורת משטח הכיריים הם מנורות הלוגן, לעומת זאת, יש עלות גבוהה יחסית - האור שלהם אינו משפיע על הצבע של המנות באותו הזמן, מנורות אלה יימשכו זמן רב. rmnt.ru Abdyuzhanov רוסתם